Ochutnejte něco jiného

Mnoho z nás si představuje pod pojmem http://tyinternety.cz/novinky/facebook-umozni-oznacit-pratele-i-v-komentarich/ “zdravá výživa” spoustu potravin bez chuti a zápachu. Často jimi dokonce opovrhujeme, aniž bychom vyzkoušeli, jakou mají vlastně chuť. A to je další kámen úrazu. Drtivá většina lidí si totiž neví rady, jak by takové potraviny využila ve své kuchyni. Přitom řada z nich nevyžaduje vůbec žádnou úpravu a mohou se konzumovat přímo v syrovém stavu! Jedním z těchto produktů, který nabízí i náš obchod, jsou fazole mungo, které se dají bez nadsázky označit za malé továrny na zdraví. Tyto soudečkovité zelenavé, nažloutlé, nebo načervenalé fazolky mají vynikající chuť, která vás příjemně překvapí svou jemnou nasládlostí podobnou hrášku.
Pohled na tabuli stolu s mnoha talíři naplněnými saláty
Právě proto si tuto potravinu velice rychle oblíbí i vaše děti a nemusí se jí vyhýbat ani diabetici a celiaci. Proto, abyste měli mungo vždy po ruce, stačí udělat jen málo. Zakupte chemicky neošetřený a neloupaný produkt mungo ke klíčení, a rovnou si opatřete praktické klíčící nádoby, které stačí umístit na teplé a světlé místo v bytě. Poté stačí fazolky udržovat neustále ve vlhku, aby se v nich probudil život v podobě rašících klíčků, plných minerálních látek, jako je železo, vápník, hořčík a celá řada vitamínů i vlákniny. Je velmi důležité, aby se klíčící fazole minimálně dvakrát za den zbavily stávající vody a po propláchnutí byla doplněna voda čerstvá. Jakmile se objeví zhruba dvoucentimetrové klíčky, můžeme začít sklízet.A jak mungo využít? Například jako jednu z přísad do zeleninového salátu, zakápnutým olivovým olejem, ale výborné jsou také v rizotu, či jako vložky do krémových, nebo orientálních vývarových polévek. 
Miska se salátem
Nebojte se vyzkoušet tak jednoduchou přípravu nakličování mnoha dalších různých semen, které jsou zastoupeny v naší bohaté nabídce. Budete překvapeni, o jak jednoduchou, velmi chutnou a zdravou záležitost se jedná!