San Francisco

Toto město leží v nejsevernější části Sanfranciského poloostrova, v ústí Sanfranciského zálivu. Svými úchvatnými scenériemi učarovalo nejednomu filmovému tvůrci, proto se zde natáčelo mnoho filmů, jako například:

  • Základní instinkt
  • Útěk z Alcatrazu
  • Drsný Harry
  • Social Network
  • Star Trek
  • Zodiak
  • Skála
  • Mrs. Doubtfire – Táta v sukni
  • a mnoho dalších

san francisco
Říká se, že kdokoliv se do San Francisca vydá, údajně se tam chce vracet znovu a znovu. Po New Yorku je druhým nejhustěji osídleným městem Spojených států amerických. Pro město je typický nerovný terén s velkým množstvím více než padesáti kopců, po kterých jsou pojmenovány i některé městské čtvrti, jako například Pacific Heights, Russian Hill, Potrero Hill, nebo Telegraph Hill. Terén překonávají legendární staré tramvaje, které do prudkých kopců šplhají pomocí lan.  Je zde mnoho míst, která jsou doporučena navštívit, z každého vyvýšeného místa se nabízí spousta úchvatných pohledů na mosty, ostrovy, oceán nebo západ slunce.
most golden gate

Golden Gate Bridgelegendární visutý most, symbol města, po celém světě proslaven i díky své výrazné červeno-cihlové barvě. Podle statistik je to jedna z nejfotografovanějších staveb planety.

vězení na ostrově
Alcatrazkdysi pevnost, později federální vězení, nyní turistická atrakce, nachází se na ostrůvku v Sanfranciském zálivu. Pevnost stojí na skále, všude kolem voda, kterou nelze přeplavat.
Twin Peaksslavná vyhlídka, ze které budete mít celé město jako na dlani.

Viktoriánské domy u Alamo Squareřada malebných,barevných viktoriánských domků, na sebe namačkaných s balkónky a velkými verandami. Máte pocit, že jste se o sto let vrátili v čase, ruší vás jen špičky mrakodrapů vykukující za jejich střechami.

Pier 39 a nábřeží Fisherman´s Wharfpůvodně rybářský přístav,centrum nákupů, restaurací, rychlých občerstvení a obchodů se suvenýry. Pobřeží kolem starých přístavních mol je plné lachtanů kalifornských, v jejich přirozeném prostředí, jsou hraví a rádi se předvádějí na kamenech u pláží, lidí se moc nebojí a narazit na ně skutečně není žádný problém.
Lombard Streetnejzakroucenější ulice světa, s až 40° stoupáním a celkem osmi zákrutami.

Chinatown – největší čínská komunita mimo Asii v centru města.

 
Věřte tomu, že ani týden vám nebude stačit, pokud budete chtít vidět alespoň to nejzajímavější, z tohoto nádherného města.